Beursdeelname Tekst Christophe Landuyt Beeld Kubik s Op FiE-Ni pakte DSM uit met een zeventig vierkante meter grote eilandstand met twee verdiepingen. DSM’s virtuele supermarkt Kubik uit Amsterdam ontwierp voor DSM een stand waarop zoveel mogelijk producten en oplossingen van de divisies DSM Food Specialties en DSM Nutritional Products aanwezig waren. SM is wereldleider op het gebied van toevoegingen voor voedingsartikelen die op industriële schaal geproduceerd worden. Eén van de belangrijkste beurzen voor deze bijzondere discipline in de voedingsindustrie is ‘Natural Ingredients’, een vakbeurs voor natuurlijke voedingsadditieven in Parijs. Op FiE-Ni pakte DSM uit met een zeventig vierkante meter grote eilandstand met twee verdiepingen. D Grote houten lepel Nee, bij Maggi hebben ze niet iemand die elke dag met een grote houten lepel in een pan staat te roeren. En de aardbeien in de yoghurt van Danone zijn niet echt met de hand geselecteerd en in plakjes gesneden. ‘Artisanaal’ is een gouden randje dat door marketeers verzonnen werd voor voedingswaren die op een industriële manier worden geproduceerd. Zit er ei in mayonaise met ei? Tja… gesproeidroogd eigeelpoeder wellicht of een scheut gepasteuriseerd eigeel, maar verder vooral ook glucosestroop, gemodificeerd zetmeel en stabilisatoren. DSM is één van de wereldleiders inzake ‘food ingredients’, een breed begrip dat veel uiteenlopende producten en toepassingsgebieden dekt. Voorgesneden plakjes kaas? DSM voor de coating. Een helder pilsje? Dankzij de brouwenzymen van DSM. En ook de stukjes aardbei in de yoghurt, de krokante pizzabodem, de poffertjesmix, het plakje salami en het glas sinaasappel012 sap dragen op één of andere manier de signatuur van DSM. De ene keer om de smaak te versterken, een andere keer om kleur te geven, om beter te bewaren, om de oorspronkelijke beet intact te houden of om het fabricage-procédé onder controle te houden. DSM heeft een aanbod van bijna honderd producten en zet daarvoor eerst wetenschappers en daarna de natuur aan het werk. Gistculturen, bacteriën, planten, fruit… Overal vindt DSM de basisingrediënten voor zijn producten. Industriële schaal De vakbeurs Natural Ingredients (kortweg Ni) is het jongere zusje van de tweejaarlijkse vakbeurs Food Ingredients, die in 1986 van start ging. Sinds 2007 zijn FiE & Ni een rondreizend duo, dat zich van 29 november tot en met 1 december 2011 in Paris Nord Villepinte ophield. De 1.200 exposanten namen er zo’n dertigduizend vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte in beslag en wisten deze keer 24.700 bezoekers uit 119 landen te overtuigen, goed voor een stijging van 18% tegenover de editie 2009. FiE-Ni is dan ook een vaste afspraak geworden voor iedereen die beroepshalve bezig is met het bereiden van voedingsartikelen op industriële schaal en daarbij wettelijke voorschriften, commerciële belangen en consumentenvoorkeuren in evenwicht moet zien te houden. Heel wat bezoekers kennen DSM als leverancier van (enkele) additieven - heel wat zijn er wellicht actieve klant - maar weinigen Pagina 11

Pagina 13

Heeft u een lesboek, digimagazine of e-studiegidsen? Gebruik Online Touch: drukwerk online bladerbaar maken.

Expovisie voorjaar 2012 Lees publicatie 1Home


You need flash player to view this online publication